Lyssna till känslofylld jojk.

Lyssna till känslofylld jojk.

Duodji - samisk slöjd.

Duodji - samisk slöjd.

Familjen Kuhmunens renrajd.

Familjen Kuhmunens renrajd.

Besmyckad härk i renrajd

Besmyckad härk i renrajd

Midvinterkyla fascinerar.

Midvinterkyla fascinerar.

FAQ

När på året är Jokkmokks marknad?

Enligt gammal tradition så börjar marknaden alltid den första torsdagen i februari och pågår under tre intensiva dygn. Det pågår olika aktiviteter hela veckan.

Hur många dagar pågår Jokkmokks marknad?

Den stora marknaden med all försäljning, alla olika aktiviteter och evenemang pågår tre dagar, torsdag-lördag.

Är det inträde till marknaden?

Nej, däremot är det inträde till olika föreläsningar, konserter och liknande. Det framgår av programmet.

När är marknadsprogrammet klart?

Vi börjar lägga ut programpunkter på webben så snart de är färdiga. Det tryckta programmet brukar vara klart för utskick i början av december.

Var får jag tag i det tryckta programmet?

Det kan beställas från Jokkmokks turistbyrå 0971-222 50, info@destinationjokkmokk.se. Det finns också att hämta på Norrbottens alla turistbyråer.

Hur kallt brukar det vara på Jokkmokks marknad?

Jokkmokks marknad infaller mitt i vintern så det kan vara rejält kallt. 2012 kröp kvicksilvret ned till -40°C men det är ovanligt med sådana temperaturer. Vissa år är det till och med +grader.

Hur ska man klä sig mot kylan?

Förutom rejäla ytterkläder är det viktigt är att ha varma skor, mössa och bra handskar/vantar. Klä dig gärna i flera lager. Om du ändå blir kall så finns många varma platser med försäljning, utställningar, mat med mera att besöka

Var kan man bo?

Centralt boende blir snabbt fullbokat men många Jokkmokksbor hyr ut sina hus, lägenheter och rum. Kontaktuppgifter finns under fliken service/logi. Man kan även välja att bo på andra orter i kommunen, bland andra Kåbdalis, Porjus och Vuollerim. 

Hur långt i förväg bör man ordna sitt boende?

Det finns inget exakt svar på den frågan. Antal hotellrum är starkt begränsade så kontakta hotellen så snart du har bestämt dig för att besöka Jokkmokks marknad. Privatlogi till kommande marknad kan börja sökas från 1 september. Även om det kan tyckas svårt vid första försöket, så brukar det lösa sig med logi för de allra flesta som vill komma till Jokkmokks marknad.

Hur tar man sig till Jokkmokk?

Man kan flyga till Luleå eller Gällivare för vidare transport med buss eller hyrbil. Tåg åker man till stationen Murjek (ligger mellan Boden och Gällivare) därifrån går landsvägsbuss till Jokkmokk i anslutning till tågen. Inlandsbanan har egna chartrade resor.

Var kan jag köpa biljetter till olika föreställningar?

Det finns för närvarande inget centralt bokningskontor för biljetter. Se i programmet vilket förköpsställe som gäller för respektive föreställning.

Hur många besökare kommer till Jokkmokks marknad?

Ett normalt år kommer 35.000-45.000 besökare under de tre marknadsdagarna. Vid extrem kyla är det betydligt färre. I Jokkmokks samhälle finns ca 3.000 invånare.

Var kan jag parkera bilen? Vad kostar det? Handikapparkering?

Det finns gott om parkeringar på Industriområdet vid infarten, väg 97. Följ skyltningen som finns från alla infarter. Parkeringsvärdar finns på plats. Avgiften (40 kr 2016) går oavkortat till en ideell förening. Var vänliga och respektera parkerings- och stoppförbuden i Jokkmokks samhälle. De är till för att undvika trafikproblem. 

Bussparkering för chartrade bussar finns på Östra skolans fotbollsplan.

Det finns några centralt belägna handikapparkeringar. Kontakta Turistinformationen i början av marknadsveckan för mer information om var de är belägna.

Kan man hyra motorvärmare?

Nej, det finns ingen motorvärmaruthyrning. Ibland finns ett fåtal att tillgå. Fråga turistinformationen 0971-222 50 eller info@destinationjokkmokk.se

När är sista ansökningsdag för marknadsplats?

Senast den 15 oktober ska ansökningarna vara oss tillhanda. 15/2-15/10 kan man söka plats direkt på webben, under fliken Knalleinfo/Ansök marknadsplats.

 


 

 

Senast ändrad: 2017-02-03 11:27:22
Hitta rätt direkt
Hitta rätt direkt

Interaktiv karta över området

Bilder från marknaden
Bilder från marknaden

Besök vårt bildarkiv

Marknaden i din smartphone
Marknaden i din smartphone

Besöker du oss med mobil?

Samarbetspartners